Kierrätyslasin muotoilua

Lasistudio Jan Torstensson on kierrätyslasin muotoiluun erikoistunut perheyritys.

Yritystoiminnassamme olemme yhdistäneet ekologisen ajattelun, luovuuden ja suvun pitkän lasinpuhallusperinteen. Torstenssonin suvussa on ollut lasinpuhaltajia ainakin 1600-luvulta asti. Haluamme osaltamme vaalia tätä pitkää lasinpuhallusperinnettä.

Ekologisten arvojemme mukaisesti myös tuotantotilamme on kierrätetty. Se on rakennettu hyödyntäen aikaisemmin paikalla toimineen huoltoaseman polttoainemittarikatoksen kantavia rakenteita. Tuotantotilojen yhteydessä toimii tehtaanmyymälä sekä tilauskahvila.

Järjestämme tiloissamme erilaisia lasialan kursseja, työnäytöksiä, tykypäiviä ja kaikkea muuta kivaa.

Pullo kiertämään

Yksi pääraaka-aineistamme on käytetyt pullot, joista muotoilemme persoonallisia koriste- ja käyttöesineitä lasinpuhallusmenetelmin. 

Emme sulata pulloa massaksi, vaan ainoastaan kuumennamme sen lämpötilaan, jossa sitä voidaan muotoilla. Näin säästämme raaka-aineen lisäksi huomattavan määrän energiaa.

Tästä ainutlaatuisesta menetelmästämme yrityksellemme on myönnetty Satakunnan INNOSUOMI-palkinto vuonna 2009. Teemana kilpailussa oli materiaali- ja energiatehokkuus. Tämä on ollut alusta asti Lasistudio toiminta-ajatuksena.

Lasistudio Jan Torstensson Oy

Lasistudio on mainio pysähdyspaikka ryhmämatkalaisille
Meillä pääsee tekemään ostoksia ja seuraamaan lasinpuhallusta, esimerkiksi kahvin ja pienen purtavan kera.
Tiloisamme voidaan myös järjestää erilaisia toiminta-, tyky- tai kokouspäiviä. Päivä voidaan räätälöidä tilaajan toiveiden mukaiseksi ja siihen voi sisältyä joko työnäytös tai oman esineen valmistaminen.
Aukioloajat: ma-pe 10-16. Muinakin aikoina sopimuksen mukaan.

Kiikostentie 8
38360 Sastamala

Puh. 0400 479 096

konttori@lasistudio.fi